Încrederea si lipsa ei

“Lipsa încrederii de sine – care apare încă din copilărie și de care sunt răspunzători părinții prin lipsa de atenție și susținere a copilului în experiențele sale personale de viată – duce la probleme ce țin imagine de sine și stima de sine, încă din copilărie (copilul nu se simte confortabil cu el însuși). Dacă acest lucru nu este observat și remediat cu ajutorul unui psihoterapeut, în timp, copilul va dezvolta anumite comportamente și stări emoționale inconfortabile și chiar angoasante pentru el, care îl vor însoți și în viața de adult.”

 Adriana Buda, psihoterapeut al Clinicii Oana Nicolau

Multe din problemele noastre,de zi cu zi,pleacă de la lipsa încrederii,în primul rând,în noi,înșine.

Pentru mine încrederea e similară cu CURAJUL,curajul de a crede în tine și în ceea ce îți dorești.Curajul că poți face mai mult decât crezi,curajul de a vedea partea bună a lucrurilor.

Da,uneori acest curaj poate fi comparat cu nebunia,dar de ce să nu visăm sus?!Dacă nu visezi sus nu ai nici o șansă să ajungi nici la jumătatea visului.

Cu ani în urmă aveam impresia că nu pot face multe,acum,e drept,mi-a luat mai mult de 40 ani,am ajuns la concluzia ca pot face orice,doar să îmi doresc acel ceva.Și ăsta e sfatul meu și pentru fiica mea:Visează,nu te costă nimic,dar îți dă o stare de bine.

Cu câțiva ani în urmă visam la ceva și mă gândeam că nu se va realiza,speram,îmi doream,de aceea nu am încetat să visez în fiecare zi,iar aceasta insistență mi-a fost răsplătită.

Încrederea e strâns legată de stima de sine și acest lucru se vede la multe persoane care nu se apreciaza,nu își dau seama de potențialul lor.Petreceți mai mult timp cu voi și descoperiți ceea ce aveți nevoie.

Priviți-vă dimineața în oglindă și spune-ți-vă:

-îmi place de mine,de cum arăt;

-mă voi descurca minunat azi,și mâine,și întotdeauna la job/școala;

-voi duce la îndeplinire tot ceea ce mi-am propus;

-merit să fiu iubit/iubită!

-merit să fiu fericit/fericită!

Ieșiți din zona de confort,fiți curajoși,fiți nebuni,fiți voi,și viața vă va răsplati!!!

Ochii mereu vor spune ceea ce cuvintele nu au curajul!

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s