Kotor

Unul dintre cele mai frumoase locuri vizitate in aceasta vara a fost golful Kotor.

A fost o incantare sa vad apele cristaline si calde ale acestui golf.E drept ca l-a dus catre destinatia noastra,Hotelul Pana,am ales o varianta de drum pe care nu aveau loc doua masini si a fost un disconfort teribil,dar a meritat.
Am avut camera cu vedere catre golf si fiecare dimineata era o incantare vizuala;efectiv deschideam fereastra larg,cu cafeaua in mana,si priveam,imi incarcam bateriile cu verdele dealurilor si albastrul marii.Era tot ceea ce ma putea face fericita.

Din Kotor am mers,intr-una din zile,sa vizitam Dobovnik,dar sincer,cetatea din orasul Kotor mi-a placut mai mult.Nu stiu,poate si faptul ca am prins ziua nationala a Muntenegrului acolo,lumea ce traia acest moment bucuroasa si incantata,sau pur si simplu faptul ca era super fain.Kotor este unul dintre cele mai bine conservate orașe medievale din zona Adriaticii și cel mai vechi oraș din Muntenegru. Kotor a fost întemeiat de romani, menționat pentru prima dată în anul 168 î.Hr., fiind cunoscut ca Acruvium. Orașul a făcut parte din provincia romană Dalmația. Ulterior a fost pe rând sub influența și dominația puterilor din zonă, precum Bulgaria, Serbia și Ungaria, dar și a Imperiului Otoman sau a Republicii Venețiene. Istoria, cultura și tradiția Kotor sunt foarte bine păstrate. În 1979, Kotor a fost inclus pe lista Patrimoniului Mondial Natural și Cultural al UNESCO.

Am luat stradutele cetatii la pas,m-am bucurat de fiecare coltisor,fiecare straduta,fiecare statuieta cu pisicute,si credeti-ma ca sunt multe(pisica este simbolul orasului Kotor),am baut un aperol spritz la o terasa admirand lumea din jur.

Toate ingredientele pentru o vacanta minunata.

Apus in Kotor!
Cetatea Kotor
Pisicute de Kotor
O inima in palma!

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s