„Dragostea are nevoie de timp şi spaţiu”

 

Papa Francisc

„Adesea, partenerul de viaţă nu are nevoie de o soluţie la problemele sale, ci, pur şi simplu, să fie ascultat(ă), să ştie că are cu cine să-şi împărtăşească durerea, dezamăgirea, frica, furia, speranţele şi visurile. De câte ori nu auzim că oamenii se plâng că nu sunt ascultaţi. Şi nu, nu este suficient doar să ne prefacem că suntem atenţi!”

„Dragostea are nevoie de timp şi spaţiu, orice altceva contează mai puţin. Timpul este necesar pentru a sta de vorbă, pentru a face planuri, pentru a vă asculta unul pe celălalt, pentru a vă privi în ochi, pentru a vă bucura unul de celălalt şi pentru a vă îmbunătăţi, astfel, relaţia. Uneori, stresul de la locul de muncă, dar şi ritmul de viaţă al societăţii actuale ne creează probleme, alteori problema este chiar lipsa unui timp de calitate petrecut împreună, cum ar fi acela când, deşi sunteţi în aceeaşi cameră, nici nu vă observaţi unul pe celălalt.” ” Trebuie să înţelegem că fiecare dintre noi este un amestec complex de lumină şi umbre. Cealaltă persoană este mult mai mult decât suma lucrurilor mărunte care ne enervează pe noi. Dragostea nu trebuie să fie perfectă pentru a o putea aprecia. Celălalt mă iubeşte aşa cum poate, cu toate limitările sale, dar faptul că această dragoste este imperfectă nu înseamnă că nu este adevărată. Este reală, deşi limitată şi pământeană.”

607.jpg

 

 

Un gând despre „„Dragostea are nevoie de timp şi spaţiu”

  1. De-ar înțelege, dar cu adevărat, până în străfundurile minții și sufletului, fiecare persoană care aude sau citește aceste cuvinte și a și le însuși, am trăi într-o lume superior mai bună și am avea relații mai calitative. Aceste cuvinte le ”propăvăduiesc” și psihoterapeuții. E un fel de Crez al iubirii autentice, de care avem atâta nevoie…

    Apreciat de 1 persoană

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s