DEPRESIA-intre boala si moft

In ultimul timp am auzit mai multe persoane care trec sau au trecut prin momente dificile.

A recunoaste ca ai probleme,ca au fost momente in care nu-ti mai doreai sa vezi pe nimeni,ca au fost momente in care iti venea sa-ti iei lumea in cap si sa pleci,sau chiar momente in care ti-ai dorit sa renunti  la tot,nu este o rusine.

Da,toti am trecut sau mai avem perioade in care trecem prin momente grele;important este cum gestionam situatiile si cum reusim sa iesim din ele.

Viata ne da o multime de lectii,cele negative (chiar daca la momentul dat ni se par groaznice)sunt cele care ne dau puterea sa schimbam ceva si sa ajungem persoanele puternice de azi.

De cele mai multe ori avem impresia ca viata unora e perfecta,dar nu stim ce se ascunde in spatele unui zambet superb.Nu inseamna ca daca avem bani,familie,job suntem si fericiti.

FERICIREA E O ILUZIE!

In urma cu mai multi ani am fost la o prezentare despre FERICIRE.Unii spuneau ca fericirea e data de bani,altii de calatorii,altii de oamenii de langa ei,altii vorbeau de un acoperis deasupra capului,de hrana de pe masa sau de accesul la educatie.

Sunt persoane care afiseaza o bucurie desavarsita in public,iar acasa sufera in tacere.De ce?Multi se tem de „gura lumii” sau asteapta ca ceilalti sa fie corecti cu ei pentru simplul motiv ca si ei au fost corecti,dar ce e corect in aceasta viata?!

Bunica mea zicea ca „gura lumii”nu o astupa decat pamantul;asa ca va sfatuiesc sa faceti cum considerati voi ca e mai bine.

De multe ori am zis ca nu inteleg cuplurile care,desi nefericite,raman impreuna pentru copii.Copii,mai devreme sau mai tarziu,vor pleca si cei doi vor fi tot acolo,intr-un cuplu fara bucurii,fara nimic.Deci uitati  de „gura lumii” si faceti ceea ce va face bine;asa zisa „datorie”nu ar trebui sa existe;nu suntem datori nimanui cu nimic.Sunt multe cuvinte pe care ar trebui sa le scoatem din vocabular(VINA,DATORIE,REGRET,VICTIMA,STRADUINTA) si vom ajunge sa ne fie viata linistita depasind momentele dificile,depresia.

Asadar,indiferent de varsta,trebuie sa invatam ca orice problema are rezolvare.Trebuie sa traim pentru placerea/bucuria noastra;nu trebuie sa demonstram nimanui nimic,nu trebuie sa-i multumim pe ceilalti(oricat ne-am chinui vor exista nemultumiti).Oricat ne-am agita,perceptia oamenilor e diferita si conteaza sa fim noi multumiti cu noi.Poate ca exteriorul nu-i intotdeauna cum ne-am dori sa fie,dar atunci cand privim in adancul sufletului nostru sa fim incantati de ceea ce vedem acolo.

Si,nu in ultimul rand,atunci cand aveti probleme apelati la un specialist care va poate ajuta sa vedeti partea plina a paharului,care va ajuta sa realizati ca toate se rezolva in lumea asta si ca dupa toate palmele primite de la viata vin momente placute.

Si….vorba aceea……

DACA SOARELE NU RASARE PE STRADA TA……..MUTA-TE!

318.jpg

 

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s