Bologna 2018

Ce faci cand gasesti o oferta buna?O cumperi si ii faci sotului o surpriza!Ce face acesta?O savureaza…..Bine,e mult spus savureaza,avand in vedere ca surpriza a avut trasee de minim 10 km pe zi,dar ne-am descurcat!

Bologna,un oras care initial nu-ti spune multe.Aproape toti care imi povestisera ca au fost acolo o facusera pentru tranzit.Eu am zis ca vreau sa raman,sa vad orasul primei Universitati din Europa!

Bologna,este cunoscut si sub denumirea de „Orasul Rosu” pentru culoarea acoperisurilor si a fatadelor cladirilor.

3 zile au fost suficiente sa hoinarim pe sub arcadele kilometrice;Bologna are aproximativ 68 km de arcade,cea mai lunga portiune fiind cea care duce la Sanctuarul Madonna di san Luca-Portico di San Luca cu ale sale 666 arcade si  3,8 km .

849

768.jpg

Locul de intalnire al tuturor turistilor este Piazza Maggiore,inconjurata de cele mai importante cladiri medievale:Bisercica San Petronio,Fantana lui Neptun,Palazzo Re Enzo,Pinacoteca Nazionale di Bologna.

843.jpg

774.jpg

Din Piazza Maggiore se vad cele doua turnuri ce au mai ramas-Grisenda si Asinelli(97m).Pe vremuri in Bologna erau aproximativ 180 turnuri,construite de catre familiile instarite .

757.jpg

Un alt loc deosebit de vizitat in Bologna este Teatro Anatomico-Amfiteatrul Anatomic,construit integral din lemn,amfiteatru al Universitatii din Bologna unde se tineau desectiile inca din 1638.

800.jpg

Bologna este frumoasa surpriza a inceputului de an!Este orasul ce merita batut strada cu strada!Este orasul ce trebuie degustat cu ale sale Spaghetti Bolognese alaturi de un bun Prosecco!In drum spre alte mari orase ale Italiei,daca ajungeti prin Bologna,dati o tura si savurati „Orasul Rosu”

bologna_2018 163.JPG

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s